fredag 28. mai 2021

Gapahuk

 

Elever borte på fjellet

To skoleklasser er savnet etter en skoletur på Ulefoss. Det er snakk om over 30 elever. Elevene ble meldt savnet da lærerne kom hjem alene etter endt skoledag, og ikke kunne finne elevene sine. -De lovte å gå bak oss hele veien, sier en fortvilet lærer til Ulefoss Nytt og Godt. -Da vi kom til skolen, og snudde oss, kunne vi ikke se dem.

-Vi har lett og lett, men finner dem ingen steder, forteller en annen lærer gråtkvalt.

 -Tenk om de er borte for alltid! hyler en annen lærer og er helt utrøstelig.  Lærerne klamrer seg til hverandre og trøster hverandre så godt de kan.  De er tydeligvis veldig glad i elevene sine.  

Rektor ved skolen uttaler til Ulefoss Nytt og Godt: -Vi er veldig lei oss for at dette kunne hende, men elevene har tross alt ansvar for egen læring. De har sikkert funnet ut at det var mest læring i å ikke gå rett bak lærerne. Dette er en gjeng ansvarlige og flotte ungdommer, som vi er helt sikre på kommer til å klare seg over natta hvis det blir nødvendig.

Redningsmannskaper har søkt med hund etter de savnede elevene siden de ble meldt savnet i 14-tiden fredag. Politiet og Røde Kors melder klokken 22 at de enda ikke har sett spor etter elevene. UGN kjenner til at området de er savnet i, er ulendt og vanskelig å orientere seg i. Det er ikke mobildekning i området. Det er også meldt uvær i løpet av natta, så det haster med å finne dem og få dem inn i hus.


Gapahuk

Bygg en gapahuk slik at dere kan holde dere varme og trygge om natta. Alle skal være med og dere må samarbeide godt. Gapahuken skal være så stor at alle på gruppa kan sitte i den, gjerne tett i tett, så holder dere varmen. Gapahuken skal ha mest mulig tett tak og vegger, og den skal ha myk bunn. 

Bruk de stammene og kvistene som er på hogstfeltet, kutt dem i de lengdene dere trenger. Ikke sag ned noen trær. 

Utstyr på hver gruppe: Kniv, tursag, tau